close
تبلیغات در اینترنت
طرز تهیه آش رشته + راز و رمز تهیه آن

تبلیغات

ما را دنبال کنید

جستجوگر

آمارگیر

  • :: آمار مطالب
  • کل مطالب : 79
  • کل نظرات : 40
  • :: آمار کاربران
  • افراد آنلاين : 1
  • تعداد اعضا : 2
  • :: آمار بازديد
  • بازديد امروز : 784
  • بازديد ديروز : 430
  • بازديد کننده امروز : 54
  • بازديد کننده ديروز : 51
  • گوگل امروز : 11
  • گوگل ديروز: 13
  • بازديد هفته : 784
  • بازديد ماه : 6,547
  • بازديد سال : 218,849
  • بازديد کلي : 433,778
  • :: اطلاعات شما
  • آي پي : 54.226.113.250
  • مرورگر :
  • سيستم عامل :

کدهای اختصاصی

آموزش در ادامه مطلب

مواد لازم جهت تهیه آش رشته

سبزی آشی

1 کیلو‌گرم

حبوبات

2 پیمانه

رشته آشی

نصف بسته

پیاز

3 عدد

سیر

3 حبه

نعناع

4 قاشق غذا‌خوری

کشک

2 پیمانه

آرد

2 قاشق غذا‌خوری

نمک، فلفل، زردچوبه،زعفران

به میزان لازم

 

طرز تهیه آش رشته

 

  1. حبوبات را از شب قبل در آب سرد خیس کرده و تا روز بعد چندین مرتبه آب آن را عوض کنید. (این کار برای از بین بردن نفخ حبوبات لازم است.)

 

 

  1. درون قابلمه ای بزرگ آب را به جوش آورید. سپس نخود و لوبیای خیس خورده را در آن ریخته و اجازه دهید با حرارت ملایم نیم‌پز شود. (در صورت تمایل می‌توانید از زود‌پز استفاده نمایید.) سپس عدس را اضافه کنید. (چون زمان پخت عدس کوتاه‌تر است، آن را دیرتر اضافه می‌کنیم. اگر از زود‌پز برای پخت لوبیا و نخود استفاده کردید نیازی به نیم‌پز شدن حبوبات نیست و روند پخت را به صورت کامل انجام دهید.)
  2. پیاز و سیر را خرد کرده و به همراه زردچوبه داخل روغن داغ سرخ نمایید تا طلایی شوند.

 

  1. پس از پخت عدس و سایر حبوبات، سبزی آش خرد کرده را که شامل (تره، جعفری، اسفناج، گشنیز، شوید) است را به همراه نیمی از سیر‌ داغ و پیاز داغ به حبوبات اضافه کرده و اجازه دهید مواد بپزند. بهتر است درب قابلمه را نگذارید تا سبزی‌ها بد رنگ نشوند.

 

  1. در این مرحله پس از جا افتادن آش رشته‌ها را اضافه کنید. و به مدت تقریبی 15 الی 20 دقیقه اجازه دهید تا رشته‌ها پخته شوند. 5 دقیقه قبل از خاموش کردن آش می‌توانید نمک و فلفل آن را اندازه کنید. توجه داشته باشید که رشته و کشک شور هستند و در استفاده از نمک احتیاط کنید.

 

 

  1. در نهایت پس از آنکه آش رشته کاملا پخت و جا افتاد اجازه دهید کمی از دما بیافتد سپس داخل ظرف مورد نظر ریخته و روی آن را با نعناع داغ، سیر داغ و پیاز داغ، کشک زرد و سفید، لوبیا چیتی و بسته به سلیقه خود تزئین کرده و سرو نمایید.

 

 

  1. آش رشته را به همراه کشک و سرکه سرو نمایید. 

 

 

آش رشته از معروف‌ترین آش‌های ایرانی است که در مراسم مختلف همچون افطار در ماه رمضان و یا مراسم عزاداری در ماه محرم مورد استقبال قرار می‌گیرد.
 
آش رشته را معمولا با کشک و گاهی با سرکه و حتی ترشی می‌خورند. بسته به عادت‌های خانوادگی از این غذا به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی استفاده می‌شود. همچنین گاهی در مهمانی‌ها در فصل زمستان و یا در مراسم افطار مسلمانان در ماه رمضان از آش رشته به عنوان پیش غذا استفاده می‌شود. آش رشته در ماه رمضان جایگاه ویژه‌ای در بین خانواده‌های ایرانی دارد و از جمله غذاهای مناسب این ماه است.

 

نکاتی که در هنگام تهیه آش رشته بهتر است بدانید:

 

  • حبوباتی که برای پخت آش استفاده می‌شوند، باید حداقل 5 ساعت قبل از مصرف خیس‌خورده باشند. خیس کردن حبوبات هم نفخ آن‌ها را می‌گیرد و هم باعث می‌شود زودتر پخته شوند.
  • بعد از این‌که حبوبات را خیس کردید، چند مرتبه آب آن‌ها را عوض کنید. یادتان باشد حبوبات باید با آب سرد خیس شوند.
  • برای این‌که نفخ آش اذیت‌تان نکند، می‌توانید حبوبات را دو مرتبه بجوشانید و هر مرتبه آب آن را عوض کنید و مجددا آب‌جوش بریزید. (زیرا ریختن آب سرد باعث دیرپز شدن حبوبات می‌شود) بعد از این‌که حبوبات مدتی جوشید، آب آن را دور بریزید تا نفخ حبوبات گرفته شود.
  • در صورت تمایل می‌توانید مقدار عدس را بیشتر درنظر بگیرید.
  • برای صرفه جویی در زمان، می‌توانید حبوبات را به صورت جداگانه داخل زودپز بپزید.
  • برای تهیه نعناع داغ ابتدا روغن را داغ کنید سپس چند قاشق نعناع خشک داخل روغن بریزید و کمی تفت دهید و سریع بردارید تا نعناع سیاه نشود.
  • بهتر است سیر و پیاز را جداگانه با زردچوبه سرخ کنید و داخل آش بریزید.
  • درصورت تمایل می‌توانید در آخر کمی زعفران آب کرده و به آش اضافه کنید و یا در تزیین استفاده کنید.
  • مقدار استفاده از نمک را به حداقل برسانید. زیرا هم رشته و هم کشک نمک دارد و با این کار ممکن است آش شور شود. در مرحله آخر پخت، آش را بچشید و اگر نمک آن کم بود مقداری نمک به آن اضافه کنید.
  • کشک را در آخرین مراحل پخت، داخل آش بریزید و آش را کمی رقیق از روی شعله بردارید زیرا بعد از سرد شدن سفت‌تر می‌شود.
  • اگر آش را با آب گوشت، قلم و یا آب مرغ تهیه کنید، بسیار خوشمزه‌تر می‌شود. بدین صورت که ابتدا قلم گاو یا گوسفند را در آب بپزید، سپس قلم را درآورده و حبوبات را بریزید و مراحل را انجام دهید.
  • اگر آش‌تان رقیق شده، می‌توانید مقداری آرد را در یک لیوان آب سرد حل کنید و وقتی خوب حل شد، آن را داخل آش بریزید.
  • به هنگام تزیین نباید آش خیلی داغ باشد زیرا وقتی کشک را روی آن می‌ریزید به داخل آش نفوذ خواهد کرد.
  • برای خوش رنگ شدن رشته آش، زردچوبه را همراه پیاز داغ به آش بیفزایید.
  • بهتر است نعناع داغ را با روغن جامد تهیه نمایید تا از انسجام لازم برای تزیین برخوردار باشد.
  • برای تهیه کشک زرد، کشک را بازعفران و آب بجوشانید.
  • یک آش خوشمزه باید خوب جا بیافتد؛ پس آش را روی شعله ملایم بپزید و دائم آن را هم بزنید.
  • اگر مایل هستید که رنگ آش اصلا تیره نباشد بهتر است عدس را به صورت جدا بپزید و در آخر به آش اضافه کنید زیرا عدس باعث تیره شدن آش می‌شود. زیاد بودن سبزی هم از دیگر دلایل تیره شدن آش می‌باشد.

 

برچسب ها

ارسال نظر

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتی

نظرات ارسال شده


  1. ناشناس : عالییییییییییییییییییییییییییه
    پاسخ : خیلی ممنون عزیزم


ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

درباره ما

آموزشکده لیمو ترش
instagram.com/amozesh20 مارا در اینستاگرام فالو کنید

نظرسنجی

مطالب سایت چند درصد براتون مفیدبود؟